Wat doet Coaching in Bedrijf?


Coaching in bedrijf Coaching in Bedrijf creëert beweging door ontmoeting!

Zowel voor individuen als voor organisaties biedt samenwerking met Coaching in Bedrijf een stevige basis om wens en werkelijkheid samenhangend in beeld te brengen. In de gesprekken bestaan ambities om te veranderen naast erkenning van de huidige realiteit. Wat is er allemaal al wel, wat gaat er naar wens, waarop wordt gebouwd bij nieuwe plannen? De energie die door deze benadering ontstaat, zetten we gericht in voor de doelstellingen die we eerder vastgesteld hebben. (zie verder: werkwijze) Coaching in Bedrijf onderscheidt drie basisvormen:

Coaching van persoonlijke ontwikkeling.
Effectiever functioneren, meer rust in doen en laten, patronen doorbreken of meer gebruik maken van aanwezige talenten… een coachingstraject is een prachtige manier om daar aan te werken. Inzicht, plezier en leiderschap over eigen leven en functioneren, geven een enorme ‘boost’ aan het vormgeven van ontwikkelingen.

Faciliteren van ontwikkelcirkels.
Deze cirkels hebben voor (management-) teams een effect van intervisie, teambuilding, gezamenlijke kennisontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Advisering van organisaties op het gebied van HRM, onderwijs en leiderschap.
Organisaties zoeken consistentie in visie, missie, leiderschap en de ontwikkeling daarvan. Het verhelderen van de keuzes die daarin te maken zijn, is een belangrijke stap.
Na het maken van de keuzes kan gekeken worden naar de opzet van ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden en andere medewerkers.