Ervaring


Coaching in bedrijf Na mijn vwo-opleiding en een vluchtige kennismaking met de studie Nederlands in Amsterdam, besloot ik praktisch aan de slag te willen. Een opleiding en praktijk als meubelmaker hebben me de wereld van de techniek en het geluk van geconcentreerd werken aan een tastbaar resultaat leren kennen. De mogelijkheid om mij als docent in te zetten voor de praktische en theoretische scholing van ‘meer vrouwen in de techniek’ sloot daar mooi op aan. In het lesgeven en ook in de stage begeleiding ontdekte ik het enorme plezier van bijdragen aan de scholing en ontwikkeling van mensen. Het reguliere beroepsonderwijs waarin ik jaren gewerkt heb, heeft me geleerd dat goed aansluiten bij de leerlingen en verantwoordelijk blijven voor het leerproces elkaar enorm versterken.

Vanuit het docentschap werd ik getrokken naar de organisatie. Hoeveel plezier zullen leerlingen wel niet beleven, als docenten zich plezierig voelen? Wat kun je doen in een organisatie om dat voor elkaar te krijgen? Hoe reflecteer je met leidinggevenden op wat zij kunnen bijdragen; welke ontwikkelingen zijn daarvoor nodig? Vanuit verschillende HRM-functies heb ik daar aan gewerkt.

De laatste jaren heb ik als ‘Projectleider Leiderschapsontwikkeling’ ervaring opgedaan met de afstemming tussen de wensen van medewerkers, leidinggevenden en ‘de organisatie’. De beweging ‘van slachtofferschap naar leiderschap’ was daarin - naast het uitgangspunt van ‘leren in de praktijk’- een cruciale beweging.

Steeds terugkerend in mijn eigen ontwikkeling is het plezier dat ik beleef aan het verbinden van mensen. Verbinden met anderen, maar ook weer verbinden met eigen kracht, plezier en ambities. Vaak is daar reflectie op de eigen rol, verantwoordelijkheid en mogelijkheden bij nodig. Ik vind het mooi daar aan bij te dragen.